2008. május 13., kedd

Jackie Chan 10 legveszélyesebb mutatványa

Jackie Chan filmes karrierje kaszkadőrként indult, majd hamarosan kitűnt azzal, hogy nagyon merész dolgokat is bevállalt. Hírességként sem hagyott fel azzal a szokásával, hogy összetörje magát egy-egy filmje kedvéért. A Cinemassacre.com összeállította a 10 legmerészebb kaszkadőr trükköt, amit Jackie művelt. Többször megsérült, a legjobban az Istenek fegyferzete forgatásán, egy kevésbé veszélyesnek tűnő attrakció során, amikor egy faág letört alatta.(Látható a videón.)
Nézzük a válogatás miként osztályozta ezeket:
10.First Strike. Jackie Snowboardról egy helikopterre ugrik, onnan a jeges vízbe. Tényleg nem volt alatta semmi védőruházat és komoly fagyási sérülései lettek.
9. Istenek fegyverzete: ugrás egy léggömb tetejére. Valószinüleg egy helikpoterből ugrott rá, mert a szikláról nem volt elég a magasság, a filmben viselt hátizsákja pedig egy ejtőernyőt rejtett.
8. Elveszett zsaru: egy derekára tekert kötéllel hajt végre egy ugrást.
7. Rendőrsztori 3. : Kötéllétrán való lógicsálás egy helikopterről. Innen majd vonatra szállnak, ahol Jackiet elüti a helikopter, amikor átlendül egy vízpumpán. (Velem is mindig ez történik ilyenkor.)
6. Elveszett zsaru: 21 emeletet csúszik egy 45 fokos épületen.
5. Győztesek és vesztesek: görkoris jelenet, átsiklás egy kamion alatt, aztán ráadásnak még ötven autót is összetörnek.
4. Rendőrsztori 2. Ugrás a kamion és busz tetetjén át egy üvegtáblán keresztül- újabb néhány öltés.
3. Rendőrsztori. Jegy nélkül utazik a buszon egy esernyőn lógva. Amikor megállítja a buszt, a három kaszkadőrnek az autóra kellett volna esnie, megsérülnek.
2. Project A: Leesik a toronyóráról, Harold Lloyd klasszikusát idézve. Az esés rosszul sikerül, a második napernyőnek nem kellett volna kiszakadnia.
1. Rendőrsztori. Csúszás az áruházban a felvillanyozott oszlopon. Landolás egy üveg-butikban.
Miért ez lett az első? Mert senki nem tudta megmondani, hogy nem fogja-e Jackie-t halálos áramütés érni, illetve nem sok nagy esélyt jósoltak neki, hogy nem lesz baj. Mivel az áruház bérlésére már nem volt több pénz, nem volt idő átgondolni a dolgot. Látszik is az elszántság az arcán: most vagy soha!

Nincsenek megjegyzések: